Bestaande poort automatiseren

Mike avatar

Mike op 24-02-2016

Een bestaande poort automatiseren is makkelijker dan je bij voorbaat zou denken. Stop dus met je nog langer irriteren aan het dagelijks handmatig openen en sluiten van de garage- of tuinpoort en overweeg je bestaande poort te automatiseren. Ontdek hoe het werkt in onderstaand artikel!

Poort automatiseren

Bestaande poort automatiseren

Het automatiseren van een bestaande poort is vrij eenvoudig en bespaart je op de langere termijn heel veel tijd. Ga voor jezelf maar na hoeveel tijd je dagelijks kwijt bent met het openen en sluiten van de poort en dan hebben we het nog niet eens over de ergernis die dit soms oplevert. Vooral bij slechte weersomstandigheden!

Wanneer een bestaande poort wordt geautomatiseerd wordt er op de garagedeur een deurautomaat geplaatst die zorgt dat je de poort eenvoudig op afstand kan openen en sluiten middels een zender of schakelaar. Je bedient de poort simpelweg vanuit je auto. Uitstappen en handmatig openen en sluiten is dus voltooid verleden tijd.

Vrijwel alle bestaande poorten en garagedeuren kunnen achteraf geautomatiseerd worden. Het maakt dan ook niet uit of je een kanteldeur, draaideur, schuifpoort, sectionale poort of een garagedeur hebt die openslaat. Er is bijna altijd wel een gepaste oplossing om de bestaande poort te automatiseren.

In een enkel geval is het echter slim om de bestaande poort te laten vervangen voor een nieuwe geautomatiseerde poort. Laat je altijd informeren door een vakman over de prijzen van nieuwe poorten en over de kostprijs van automatiseren van de bestaande poort. Je ontdekt dan snel genoeg of het loont om de bestaande poort te laten automatiseren of dat het verstandiger is om een nieuwe poort te laten installeren.

Voordelen op een rij

We zetten alle voordelen nog even voor je op een rijtje.

Automatische deurautomaat

Niet langer ergernis, groter gebruiksgemak en daarnaast een waardevermeerdering voor je woning wanneer je deze wilt verkopen in de toekomst.

Betaalbare oplossing

De meeste bestaande poorten kunnen geautomatiseerd worden en dit kan tegen betaalbare oplossingen. Er zijn al montage oplossingen vanaf € 650,-.

Geautomatiseerde poorten zijn veilig

Bij het automatiseren van je bestaande poort wordt altijd rekening gehouden met de veiligheid. Alle poorten zijn uitgerust met een beveiligingssysteem. Zo stopt de poort bijvoorbeeld wanneer een persoon of object wordt geraakt.

Verschillende mogelijkheden voor automatiseren

Er zijn verschillende mogelijkheden voor automatisatie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zender op afstand, maar ook voor een schakelaar die wordt bediend met een sleutel of een slot met cijfercode.

Accessoires

Je kunt een geautomatiseerde poort uitrusten met verschillende accessoires. Denk hierbij aan een videosysteem, een intercom of antennes om de afstand van de zender te vergroten.

Laat je goed informeren

We vermeldden het hierboven al, maar benadrukken het graag nog eens: laat je goed informeren door een vakman of het beter is om de bestaande poort te laten automatiseren of dat het in jouw situatie verstandiger is om een gehele nieuwe poort te laten installeren.

Extra tip daar bij: informeer bij meerdere vaklui.

Door offertes op te vragen bij meerdere vaklui krijg je een duidelijker beeld omtrent de kosten. Zo bepaal je veel gemakkelijker wat voor jou het slimste is om te doen. Bovendien verzeker je jezelf op deze manier ook nog eens van de laagste prijs; je kiest simpelweg de voordeligste vakman uit alles offertes!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!