Houten poorten, wat zijn de prijzen?

Mike avatar

Mike op 24-12-2014

Met een houten poort kunt u uw tuin en woning van een meer vriendelijke en warme uitstraling voorzien. Er zijn diverse soorten houten poorten en deze hebben ook verschillende prijzen. Hieronder zullen we daarom dieper ingaan op de verschillende poorten en de daarbijbehorende prijzen.

Prijzen houten poorten

Soorten hout voor tuinpoort

Er zijn vele verschillende soorten hout verkrijgbaar. Deze soorten zijn in te verdelen in vijf klassen, waarmee de mate van duurzaamheid van het hout wordt aangegeven. Hoe duurzamer het hout, des te langer de levensduur ervan. Omdat een poort vaak veel te verduren heeft, worden houten poorten doorgaans gemaakt van hout uit een van de eerste drie klassen. Wanneer het houtwerk van de poort voor een gedeelte in de grond wordt geplaatst, dan is het zeker aan te raden hiervoor hout uit klasse 1 te gebruiken.

houtsoorten en duurzaamheid

Houten poorten prijzen

Er bestaat nogal wat verschil in prijs in houten poorten, afhankelijk van de klasse en houtsoort. Het is aan te raden om te kiezen voor een houtsoort die valt binnen een van de eerste drie klassen. Deze soorten hebben een hogere kwaliteit, ze zijn beter beschermd tegen UV-straling en de weersinvloeden en zullen hierdoor dus langer mee gaan. In onderstaande tabel worden de prijzen weergegeven per klasse. Deze prijzen zijn inclusief bevestigingsmaterialen, maar exclusief montagekosten.

Houten poorten prijzen

De montage kosten per poortsoort worden in onderstaande tabel weergegeven.

Montage prijs houten poorten

Uiteenlopende tuinpoort prijzen

De prijzen per soort poort en ook per houtsoort kunnen dus nogal uiteen lopen. Daarnaast kunnen ook de prijzen per tuinpoort specialist weer verschillen. Het is in dus slim om als u van plan bent een houten tuinpoort te kopen, meerdere offertes van tuinpoort specialisten met elkaar te vergelijken. Op die manier kunt u aanzienlijk besparen op de aanschaf en montage van uw houten poort!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!